open/close

A DSV ajánlatot tett a Panalpina megvásárlására

Immár megerősíthetjük a hírt, hogy a DSV irányadó magánajánlatot tett a Panalpina igazgatótanácsának a cég megvásárlására.

DSV ajánlat a Panalpina megvásárlására

 

A Panalpina Welttransport Holding Rt. (“Panalpina”) mai bejelentésére reagálva megerősíthetjük, hogy a DSV irányadó magánajánlatot tett a Panalpina igazgatótanácsának a cég megvásárlására. 

 

Az ajánlat 1,58 DSV részvényről és Panalpina részvényenként 55 CHF készpénzről szól, A 2019 január 11-I zárási árfolyamokat alapul véve az ajánlat egy részvényre jutó értéke 170 CHF.

 

A Pananaplina igazgatótanácsa egyelőre nem adott választ a DSV üzleti ajánlatára.

 

A DSV és a Panalpina egyesülése egy globálisan nézve vezető szállítmányozási és logisztikai vállalatot eredményezne, melynek jelentős növekedési lehetőségei és értékteremtési potenciálja lenne. A fúzió mindkét vállalat, illetve azok érdekeltjei, úgy mint részvényesek, alkalmazottak, ügyfelek és beszállítók számára különleges lehetőséget nyújtana.

 

A hozzávetőleges ajánlat már önmagában 24%-os értéknövekedést okozott a Panalpina részvényesei számára, ha a 2019. január 11-i zárási árfolyamokat vesszük figyelembe, illetve 31%-ot, a január 11-i 129,5 CHF-os, 60 napos kereskedelmi volumen szerinti átlagárhoz képest. 

 

Az üzleti fúzió a 110 milliárd DKK-t meghaladó várható forgalmat generálna, és több mint 7 milliárd DKK-s EBITDA értéket 2018-as pro forma alapon (a szinergiahatások beleszámítása nélkül).  A DSV ajánlatának szerkezete lehetővé teszi, hogy a Panalpina részvényesei is részesüljenek a fúzióval járó előnyökből.

 

A DSV más vállalatokkal közös, sikeres partnerségi viszonyai hosszú időre vezethetők vissza, és az üzleti fúzió pedig a jövőbeni növekedés szempontjából kivételesen jó pozíciót teremt majd a vállalt számára.