open/close

Nők az informatikában

Ha az ember a DSV Global IT részlegénél dolgozik, munkája során egy több mint 80 országban működő, 45.000 munkatársból álló hálózatot támogat, és egy hatalmas infrastrukturális környezetet kell karbantartania. A DSV-nél jelenleg mintegy 1300 IT specialista dolgozik, és jónéhány közöttük a női munkatárs

nők az informatikában

 

1300 IT szakember dolgozik a DSV-nél az információ-architektúrától kezdve a robotikáig. Az informatikai szektor állásait hagyományosan általában férfiak töltötték be. Ez javarészt a mai napi is így van, a DSV IT részlegeinél azonban nagy számban dolgoznak nők is, és mi továbbra is arra buzdítjuk a hölgyeket, hogy jelentkezzenek az IT-s állásokra.

De milyen is a DSV IT részlegén dolgozni. Az alábbiakban négy, személyes hangvételű történetet olvashatnak, a DSV informatikai részlegein dolgozó nőkről.

 

Rendkívül fontos

Pernille Sick Hasselbalch
Senior IT Specialist, Tervezés és Mobilitás, Közút IT

 

Végzettségem szerint informatikai mérnök vagyok, és hét éve dolgozom a DSV-nél. Applikáció specialistaként dolgozom, én felelek a DSV mobil applikációi közük kettőért: a közúti részlegen a Driver Appért, és a terminál szkennerünkért. Ezek az applikációk a DSV számára, és az ügyfeleinknek nyújtott szolgáltatások tekintetében egyaránt rendkívül fontosak, és emiatt nagyon büszke vagyok a munkámra.

 

A véletlennek is szerepe volt abban, hogy végül informatikai mérnöknek tanultam, Az újságban láttam meg az egyetem hirdetését, és gondoltam, szerencsét próbálok. Nem tagadom, eleinte borzasztóan nehéz volt, mert halvány gőzöm sem volt az informatikáról és a programozásról, de a szorgalmas tanulásnak köszönhetően végül megértettem, és rákaptam az ízére. Ez 15 éve történt, és a végzősök között mindössze ketten voltunk nők, de remélem, mára már jobb lett a nemek aránya, mivel a sokszínűség az ágazatnak, és ennek a szakterületnek is kedvez.

 

Elintézni az elintézendőket

   
Franziska Schorr
Szervezetfejlesztő, Global IT

A DSV-nél írom az ipari PhD-met. Ez azt jelenti, hogy a DSV alkalmazottja és a dániai Műszaki Egyetem hallgatója is vagyok egyszerre. Kutatásom középpontjában a DSV által használt informatika áll. Azt kutatom, miként kezelhető az informatika összetettsége, és hogy ez miként hat a költség modellekre. Számomra ez egy nagyon izgalmas téma, és tetszik, hogy a munkám összefügg az átfogó IT stratégiával.  

 

Németországból tanulni és dolgozni jöttem Dániába, és nagyon tetszik a DSV munkahelyi környezte – fantasztikus, hogy a kollégáimhoz és a vezetőséghez is bátran fordulhatok a kérdéseimmel és ötleteimmel, és hogy számít a véleményem.

A DSV-nél a feladatvégrehajtáson van a hangsúly, és hogy elintézzük az elintézendőt. Ennek mindig jól látható az eredménye, és jó érzés, hogy ennek én is részese lehetek.

 

Egy pillanatig sem unatkozom


Ann Louise Nielsen
Senior Csoportvezető, Légi & Tengeri Szállítmányozás IT

2004-ben szállítmányozóként kezdtem a DSV-nél, a Légi és Tengeri divíziónál. Az ott eltöltött idő alatt nagyon magas szinten elsajátítottam az egyik DSV által használt informatikai rendszert. 2011-ben felajánlották, hogy térjek át az informatikára, az lett a munkám, hogy a munkatárakat megtanítsam a rendszer használatára. Így már fél lábbal bent is voltam az informatikai osztályon, és végül ott maradtam. 2018-ban léptettek elő senior csoportvezetővé, a CargoWise One másod szintű támogató csoportjában.

A DSV szervezeti hierarchiája meglehetősen lapos, ami nekem nagyon tetszik. A cég munkakultúrája rendkívül befogadó, teret adnak az új ötleteknek és a tehetség kibontakozásának.
Nagyon tetszik, hogy egyazon cégen belül különböző munkaterületeken dolgozhatok. 14 éve vagyok a DSV-nél, és a munkám során soha nem unatkoztam – folyamatosan új kihívásokkal és feladatkörökkel találom szemben magam. Igazán rugalmas munkahely.  

 

Úgy érzem, megbecsülnek 

 
Jolanta Brzyska
Csoportvezető, Szerver üzemeltetés, informatikai üzemeltetés

Mielőtt Varsóban elkezdtem dolgozni a DSV Megosztott Szolgáltatások Központjában, nem sokat tudtam a cégről, azon kívül, hogy láttam a DSV-s kamionokat az utakon. Már két éve dolgozom itt, és mivel a DSV Lengyelországban rendkívül gyorsan erősödik, rövid idő után előléptettek csoportvezetővé – annyira sok a lehetőség a cégnél, hogy amikor valami új adódik, egyszerűen csak le kell csapni rá.

Kilencen vannak a csoportomban, virtuális gépeken dolgozunk, informatikai környezetek karbantartását végezzük, valamint Windows szerverek támogatását és VMware műveleteket.
 
Úgy érzem, olyan mértékben megbecsülnek és tisztelnek, amit eddig semmilyen más vállaltnál nem tapasztaltam. Egyenlőek vagyunk, nem számít, a nemed vagy a korod – állandóan természetes mosollyal az arcomon dolgozom.

Sokszínűség a DSV-nél

A DSV dolgozóinak és a vállalati perspektívák sokszínűsége, a tehetség és az ambíció örömteli és megnyerő munkahelyi környezetet teremt. A DSV sokszínűségre tett törekvése az alkalmazottakról szóló statisztikákban is megmutatkozik. 2017-ben értük el az eddigi legkiegyensúlyozottabb nemek közti arányt, 39% női és 61% férfi alkalmazottal. Ez azért figyelemreméltó, mert a szállítmányozás hagyományosan férfiak által dominált ágazatnak számított.

 

Tekintse meg aktuális állásajánlatainkat