open/close

Áthidaló megoldás a Hídversenyen

A világ egyik legnagyobb függőhídján rendezett félmaratonhoz nagy tapasztalatra és felkészültségre van szükség mind a futók, a szponzorok és a rendezők részéről. A DSV segítséget nyújtott a verseny körüli szállítási és logisztikai feladatok ellátásában, ezzel lehetővé téve, hogy a „Hídverseny” futóinak csak a célba érésre kelljen koncentrálniuk.

DSV, futás, szponzorálás

A gördülékenység biztosítása

Ha 10.000 futó nevez be egy nap mint nap 28.000 tonnás forgalmat bonyolító hídon megrendezett futóversenyre, létfontosságú a biztonságos szállítás és logisztika. A DSV feladata volt a futók csomagjának átszállítása, ezért 6 nagy kamionnal gondoskodtunk arról, hogy a résztvevőknek a verseny után legyen száraz váltóruhájuk.

Bár a nap nagy részében zuhogott az eső, a sportolóknak a verseny közben azért pótolniuk kellett a folyadékveszteséget. Mivel azonban a verseny helyszíne egy híd volt, a szélviszonyok cseppet sem voltak kedvezőek ahhoz, hogy ezt az útvonal mentén kihelyezett műanyag poharakkal oldják meg helye számára. A DSV ehelyett inkább egy stabilabb, fenntarthatóbb megoldást választott; nagy, csövekkel ellátott vizes tartályokat helyeztünk ki, hogy a résztvevők a verseny közben inni tudjanak. Simon Galsgaard, a DSV dániai közúti részlegének igazgatója maga is részt vett a versenyen, kifejtette, hogy a Hídverseny miért nagyszerű támogatói feladat a DSV számára. 

 “Mivel üzleti célra mi is állandóan használjuk ezt a hidat, számunkra nagyon fontos, hogy mi is itt legyünk a versenyen. Nagy örömmel szponzorálunk nemes, az egészséges életmódot elősegítő kezdeményezéseket, de ugyanakkor természetesen az is nagy örömünkre szolgál, ha ezzel elősegíthetjük a logisztikai tevékenységünk számára is fontos infrastrukturális fejlesztést.” 

A DSV futói elfogadták a kihívást

A víz feletti futóverseny rengeteg nevezője között akadtak olyanok is, akik a DSV munkatársai. Claire Howe, Victoria Mortlock és Gary Kioussis a DSV Egyesült Királyság-beli vállalatától Dániába utaztak, hogy részt tudjanak venni a versenyen. 

“Elég nagy kihívást jelent számunkra, Vicky és jómagam eddig csak sík terepen futottunk. Gary jóval előttünk benevezett, és hívott bennünket, hogy tartsunk vele. Úgy döntöttünk, hogy nyilvánvalóan elfogadjuk a kihívást, mivel a DSV is a szponzorok között van.” nyilatkozta Howe a verseny előtt. 

“Én már voltam ezen a versenyen, és nagyon élveztem” teszi hozzá Kioussis. “Úgy tudom, most rendezik meg utoljára ezt a versenyt, ezért úgy döntöttem, én is részt veszek, főleg mivel a dániai DSV-től is olyan sok kollégánk itt van!” 

A verseny előtti órákban zuhogott az eső, de a célba érkezéskor a nap sugaraival jutalmazta a kitartó futókat. A három angliai kolléga közül Kioussis ért először célba, majd megvárta a többieket, hogy nagy öleléssel gratuláljon nekik. Howe és Mortlock így nyilatkozott közvetlenül a verseny után: 

“Nagyon nehéz volt, de olyan jó,” mondta Howe levegőért kapkodva. “Igen, nagyon nehéz volt,” helyeselt Mortlock, majd hozzátette: “De úgy örülök, hogy megcsináltuk!”