open/close

A 10 éves ügyvezető igazgatói karrier tovább folytatódik

Jens Bjørn Andersen augusztus 1-jén ünnepelte a DSV Csoport ügyvezető igazgatójaként eltöltött 10 éves jubileumát.

Jens Bjorn Andersen jubileum

1988-ban a 22 éves Jens Bjørn Andersen speditőr gyakornokként kezdte a pályafutását a Samson Szállítmányozó Rt.-nél (melyet a DSV 1997-ben megvásárolt). 20 év múlva kinevezték a Csoport ügyvezető igazgatójának, ahol Kurt Larsent,  az Igazgatótanács jelenlegi elnökét követte.

"Az igazat megvallva sohasem kételkedtem abban, hogy ő a legjobb választás az utódomként – bár a legtöbb ügyvezető igazgatónál fiatalabb volt. Jens Bjørn igazán megtestesíti a DSV szellemiségét – szinte úgy érzem, mintha így született volna” - nyilatkozta Kurt Larsen, az Igazgatótanács elnöke, majd így folytatta:

"Véleményem szerint azért ennyire tehetséges és sikeres vezetője a DSV-nek, mert egyenes és őszinte, rendkívül karizmatikus, jóllehet nagyon határozott, de nem konfrontálódó. Ezek egy ügyvezető igazgató jó tulajdonságai. És ami a legfontosabb: van benne kurázsi – például milliárdos nagyságrendű beszerzésekről dönteni."

Jens Bjorn Andersen

Egy fénykép 2008 körülről. Balról jobbra: Jens Bjørn Andersen, az Igazgatótanács korábbi elnöke és cégalapító, Palle Flackeberg, valamint a jelenlegi elnök, Kurt Larsen.

10 év siker

Mielőtt Jens Bjørn Andersent kinevezték volna ügyvezető igazgatónak, már DSV-szerte ismert volt, sokan kérték ki a tanácsát a nagyobb változások bevezetése előtt.  Mivel a gazdasági világválság néhány hónappal az ügyvezető igazgatói kinevezése után kezdődött, kezdettől fogva élesben gyakorolhatta problémamegoldó-készségét.

De csakúgy mint korábban számtalanszor, Jens Bjørn Andersen kinavigálta a DSV-t a válságból, azóta pedig a DSV töretlenül felfelé halad  

grafikon 

A fenti ábra DSV kamatozás és adózás előtti eredményeit (EBIT) mutatja Jens Bjørn Andersen 10 éves ügyvezető igazgatói pályafutása alatt. 2008-2009-ben (a gazdasági válság idején) némi hanyatlás látható, miután azonban az eredmények gyors javulást mutatnak, és hogy ez a tendencia töretlenül folytatódik. Ezt a jelenlegi időközi pénzügyi jelentés is megerősíti.

 

 Jens Bjorn Andersen, Kurt Larsen

 Fénykép: Jens Bjørn Andersen és Kurt Larsen beszélgetnek Jens Bjørn Andersen 50. születésnapján.

Jens Bjørn Andersen, gratulálunk a 10 éves jubileumhoz!

 Jens Bjorn Andersen 2016 Annual General Meeting

 Fénykép: Jens Bjørn Andersen befektetőknek tart előadást a 2016-os éves összgyűlésen – ahol ismét jó pénzügyi eredményekről számolt be.