open/close

A Panalpina és a DSV egyesíti erőit

A DSV nagy örömmel jelenti be a Panalpina összes részvényére vonatkozó önkéntes, nyilvános ajánlattételét

Panalpina DSV egyesülés

 

A DSV nagy örömmel jelenti be a Panalpina összes részvényére vonatkozó önkéntes, nyilvános ajánlattételét 

 

A DSV és a Panalpina immáron megállapodást kötött annak feltételeiről, hogy a Panalpina részvényesei számára tett nyilvános eljárásban történő ajánlat útján fúzióra lépnek. 

 

Ha az ajánlat sikeres lesz, a DSV és a Panalpina a 118 milliárd DKK-s (5000 milliárd Ft) pro forma árbevételével és 90 országban több mint 60.000 alkalmazottal a világ egyik legnagyobb szállítmányozó- és logisztikai vállalatává válik. 

 

A folyamat lezárultával a DSV rendkívüli közgyűlést tart majd részvényesei számára, azzal a javaslattal, hogy a vállalat nevét változtassák DSV Panalpina A/S-re (Rt.), hogy mindkét, nagymúltú cég neve fennmaradjon.

 

Kurt Larsen, a DSV igazgatótanácsának elnöke így nyilatkozott: 

"A DSV és a Panalpina fúziója tovább erősíti a világ vezető szállítmányozóiként kivívott pozíciónkat. Együtt egy még erősebb nemzetközi hálózatot tudunk kiépíteni, bővíteni tudjuk az ügyfeleinknek nyújtott szolgáltatások körét, így még inkább megerősítve a versenyképességünket a piacon.   Ez minden tekintetben nagyszerű frigy. A Panalpina egy remek vállalt, és nagy örömmel egyesítjük erőinket az ő sikeres csapatukkal.”

 

Peter Ulber, a Panalpina igazgatótanácsának elnöke így reagált: 

"Az elmúlt hetekben a Panalpina igazgatótanácsa és vezetősége a DSV-vel folytatott tárgyalások során sokféle stratégiai lépést átbeszélt az esetleges fúzióval kapcsolatban. Most örömmel várjuk az a DSV-vel történő egyesülést, hogy létrehozzuk a világ egyik legnagyobb szállítmányozó- és logisztikai cégét. "

 

Remek pozíció a további növekedéshez

A DSV és a Panalpina fúziója egy erős köteléket eredményez, mely az üzleti modellek, a szolgáltatások és a stratégiák hasonlóságának köszönhetően számos potenciális szinergiát rejt magában: 

  • Különleges ügyfélkapcsolatok és a szaktudás vertikális szerveződése
  • A „génjeinkben” van az operatív kiválóság és hatékonyság
  • Az erősebb hálózatból és szolgáltatási ajánlatokból, új kompetenciákból és szaktudásból adódó kereskedelmi szinergiák, és kereszt-értékesítési lehetőségek
  • A működés, adminisztráció és logisztikai létesítmények megszilárdulása
  • Az informatikai infrastruktúra konszolidációja
  • A részvények nyilvános eljárásban történő cseréjének lezárultával, további tájékoztatást adunk majd a fúzió hatásának részleteiről.

 

A teljes vállalati közlemény itt olvasható (angolul)

 

Itt olvashat részletesebben a Panalpináról