open/close

A charter légijáratok megoldást jelenthetnek nehéz, érzékeny és értékes áruk szállítmányozására

Partnerünk, a Siemens egy hatalmas generátor alkatrész szállításával bízott meg minket: a szóban forgó áru mintegy 40 tonnát nyomott, 6 méter hosszú, és 3 méter átmérőjű volt.

légi charter siemens

Ha az időkeretek is rendkívül szűkre szabottak, a légi charter tűnik az egyetlen járható útnak.

 

Partnerünk, a Siemens egy hatalmas generátor alkatrész szállításával bízott meg minket, melynek súlya mintegy 40 tonna, a hossza 6 méter, az átmérője 3 méter volt.

 

Az alkatrészt a világ másik felére Kellett elszállítani, Németországból Ausztráliába, és mindezt nagyon rövid határidővel, így egyetlen reális megoldás létezett, a légi charter.

 

A DSV-hez  2018 közepén érkezett az első, a projekttel kapcsolatos megkeresés, 2019 első negyedévében kaptuk meg a konkrét megrendelést, a szállítás pedig áprilisban zajlott.

 

“A teljes folyamat 9 hónapig tartott” nyilatkozta Marco Salvatore, a DSV Ausztrália projekt menedzsere, és így folytatta: “A szerződéssel kapcsolatos tárgyalások lezárultával rengeteg műveleti kérdést kellett megvitatnunk, míg végül készen álltunk a tényleges szállításra.”

 

Sikeresen zajlott le a komplex művelet

A DSV erre a munkára a Volga Dnyeper Airlines akár 50 tonnányi rakomány befogadására is alkalmas, Iljusin IL-76-os charterét választotta ki.

 

A rakományt a németországi Lipcsei Repülőtéren rakodták fel a repülőgépre, ami onnan az ausztráliai Townsville városába röpült, majd végül mindenféle probléma és késedelem nélkül még aznap elérte végcélját.

 

“A komplex művelet sikeresen zajlott le, köszönhetően  a Siemens, a fogadó fél (mely a Siemens partnere) és a saját németországi, ausztrál és dániai szállítmányozási csapataink közötti kiváló együttműködésnek” összegezte a DSV dániai Logisztikai Részlegének senior üzletkötője.