open/close

Made in Denmark

Mennyire dán a DSV? És milyen mértékben felel meg a sokszínűséggel kapcsolatos modern elvárásoknak?

made in denmark

 

A DSV-t 1976-ban egy dán kisvárosban, Skuldelevben alapították. Kilenc fuvarozó és egy üzleti vezető létrehozott egy szövetkezetet azzal a céllal, hogy jobb pozíciót vívjanak ki maguknak a rendkívül széttagolt és nagy verseny jellemezte piacon. Azután gyors növekedésnek indultak…

Az 1980-as években indult sorozatos fúziók és felvásárlások révén egy világszintű szállítmányozó és logisztikai vállalattá fejlődött, melynek 75 országban 47.000 alkalmazottja van.

Ebből ma kb. kétezren élnek és dolgoznak Dániában, vagy valamilyen dán munkakörben vagy a központban.

A DSV ugyan Dániában van bejegyezve, és a vállalat központja is ott van, a munkavállalók terén Dél-Afrika, az USA és Németország már régen lehagyta az anyaországot a maga 7.593, 5.000 ill. 3.448 alkalmazottjával.

 

A szakképzett munkaerő exportja

A nemzetközi növekedés elősegítése érdekében a DSV évekig folytatta azt a gyakorlatot, hogy tapasztalt, dán szállítmányozási szakembereket helyeztett ki vezető pozíciókba. Ahogy a vállalat tovább nőtt, egy idő után ez már nem volt megvalósítható, így mára a 144 ügyvezető igazgatóból már csupán 22 dán.

A külföldön dolgozó dánok közül természetesen sokan maradtak a vállaltnál és a kiküldetésük helyszínén, de időközben más feladatköröket töltöttek be.

 

A nemzetközi képzési program

A DSV a fő üzletágának számító szállítmányozási ágazat utánpótlásának biztosítására 2015-ben megalapította a nemzetközi DSV Utánpótlás Programot.

Azóta világszerte több mint 50 szállítmányozó végezte el ezt a képzést, és dolgozik ma szakképzett szállítmányozóként a saját hazájában. Jelenleg azon dolgozunk, hogy az Utánpótlás Program résztvevőinek számát jelentősen megemeljük.

Ma tehát általánosságban kijelenthetjük, hogy a DSV helyi poziciókban, helyi munkaerőt foglalkoztat. Emellett persze a globális szervezetünkön belüli mobiltást is támogatjuk, mivel munkatársaink közül sokak számára vonzó a külföldi munkavállalás lehetősége. Ezért vannak olyan állások, melyeket nemzetközileg hirdetünk meg, míg másokat csak országosan.

 DSV utánpótlás program

Kép: 2015 óta világszerte több mint 50 fiatal végezte el a DSV Utánpótlás Programját

 

Törekvés az egyensúlyra

A szállítmányozás és a logisztika hagyományosan inkább férfiak uralta ágazat volt. Ez javarészt a mai napig így van, a DSV-nél a nők és férfiak aránya 38 és 62%.

Érdekes módon, a legfőbb vezetőségre, azaz az Igazgatótanácsra vetítve ez az arány 43 és 57%. 2019 márciusától az Igazgatótanácsnak immár 3 női tagja van.

Egy a világ 75 országában jelen lévő hatalmas szervezetként a DSV egy rendkívül sokszínű munkahely. Hat kontinensen kínálunk munkalehetőséget, a legtöbb területen és minden képzettségi szinten – a raktárokban szükséges fizikai munkától kezdve a magasan kvalifikált számítástechnikai és vezetőségi álláshelyekig.

Egy nemrégiben megjelent blogbejegyzésben Jens Bjørn Andersen ügyvezető igazgató így nyilatkozott a sokszínűségről: “A vállaltnál jó az egyensúly a korosztályok, szakmák, társadalmi osztályok, iskolázottsági szintek, vallási és etnikai csoportok terén. Merem állítani, hogy a DSV világa egy sokszínű világ, és ez a vállalat egyik fő mozgató ereje”.

Ezzel nem azt állítjuk, hogy ezt már nem lehet tovább fokozni, legalábbis nem az ügyvezető igazgatók szintjén.

 DSV igazgatótanács

A DSV ügyvezetői igazgatóinak csapata a megvásárolt vállaltokat, a Samson Transportot, a DFDS Dan Transportot és az UTi Worldwide-ot – és három kontinenst: Európát, Afrikát és Amerikát képviseli.

 

Az új vezetői generáció még sokszínűbb lesz

Be kell látnunk, hogy a legfelső vezetőségünk faji, nemi és etnikai tekintetben nem túl sokszínű. Ez javarészt annak köszönhető, hogy a DSV felsővezetői körében igen magas a munkaerő megtartási arány: az ügyvezető igazgatók csapata összesen 215 éves, és ez a szám még tovább növekszik.

A vezetőségben azonban nagyrészt képviseltetik magukat az elmúlt évek fúziói és akvizíciói: a Samson Transport, a DFDS Dan Transport és az UTi Worldwide.

A DSV tovább fejlődik csakúgy, mint a vezetőség összetétele, és a szükséges jóváhagyásoktól függően a nem annyira távoli jövőben a svájci Ernst Göhner Alapítványból egy új tagot köszönthetünk az igazgatótanács körében.