open/close

A DSV-nél befejeződik a Panalpina akvizíciója

Immár a tranzakció minden feltétele és követelménye teljesült

DSV Panalpina egyesülés

 

A DSV reményei szerint a mai nappal megvalósul a korábban már bejelentett, a Panalpina nyilvános részvényeinek nyilvános eljárásban történő cseréjéről szóló ajánlat. Az elszámolás a mai nap folyamán, a svájci piaci gyakorlatnak megfelelően fog lezajlani.

 

Az elszámolással a Panalpina vezetőségében korábban kihirdetett változások is életbe lépnek: Kurt Kokhauge Larsen lesz az ügyvezető testület elnöke, Jens Bjørn Andersen, Jens H. Lund és Thomas Stig Plenborg pedig a testület tagjai, így a DSV teljesen átveszi a Panalpina irányítását.

 

Jens Bjørn Andersen ügyvezető igazgató így kommentálja az eseményt:

"Nagy izgalommal várjuk a Panalpina ügyfeleit, alkalmazottait és részvényeseit a DSV-nél.Vállalataink együtt még többet érnek majd el, illetve még nagyobb értéket állítanak majd elő az érdekelt felek számára. Az akvizícióról szóló megállapodás egy integrációs folyamat kezdetét jelöli, melynek során igyekszünk majd szolgáltatásainkat az ügyfeleink által megszokott színvonalon tovább vinni”.

 

A DSV és a Panalpina fúziója

A Panalpina 14.500 alkalmazottjával, és 70 országban való jelenlétével a világ vezető szállítási lánc szolgáltatói közé tartozik. A DSV-vel történő összeolvadása az egész világ egyik legnagyobb szállítmányozási és logisztikai vállalatát eredményezi, melynek a világ 90 országában, 60.000 alkalmazottjával 118 milliárd dán korona a pro forma bevétele.

 

Az erre a célra összehívott közgyűlés jóváhagyásával a DSV A/S bejegyzett cégnév “DSV Panalpina A/S” névre változik. Az integrációs folyamat előrehaladtával azonban minden leányvállalat és operatív tevékenység a DSV márkanév alatt fut majd.

 

Az integráció elindítása

Az integrációs folyamat kezdetét veszi azzal, hogy Jens Bjørn Andersen ügyvezető igazgató és Jens H. Lund pénzügyi igazgató a Panalpina ügyvezető testületének tagjai lesznek. Az új ügyvezető vezetőséget várhatóan a következő napok folyamán nevezik ki. Az integráció ezután regionális és országos szinteken, valamint a nemzetközi és központi funkciókkal folytatódik majd.

 

A teljes integráció várhatóan 2-3 év alatt zajlik majd le, de az operatív integráció nagy része 2 éven belül lezárul.

 

Folytatódik az ügyfelek magas szintű kiszolgálása 

A DSV, csakúgy mint a Panalpina az egész világon és valamennyi kulcsiparágban az ügyfelek zavartalan kiszolgálásán fáradozik. Ez a jövőben sem változik majd, és a tovább szélesedő szaktudás, továbbfejlesztett szolgáltatások és kiváló operatív munka mind a már meglévő erős ügyfélkapcsolatok javát szolgálják majd.

 

Eltökélt szándékunk, hogy ügyfeleink az integráció során zökkenőmentes, magas színvonalú szolgáltatásban részesüljenek.

 

A tranzakció részletei

Az IFRS 16 hatását leszámítva a tranzakció vállalati értéke mintegy 5,1 milliárd svájci frank, azaz 35,1 milliárd dán korona. Az IFRS 16 hatását is beleszámítva a vállalati érték mintegy 5,4 milliárd svájci frank, azaz 37 milliárd dán korona.

 

A DSV mintegy 2.200 millió dán korona értékű éves költségszinergiára számít. A költségszinergiák várhatóan 2022-re érik el az egész éves hatást, ami főként az operatív műveletek, logisztikai létesítmények, az adminisztráció és az informatikai infrastruktúra megszilárdulásából származik majd.

 

A tranzakció várhatóan 2021-re növeli majd az egy részévnyre jutó nyereség (higított és igazított) értékét. A DSV arra számít, hogy a fúzionált vállalat működési nyeresége 2022-re nézve megközelíti majd a DSV Csoport jelenlegi szintjét. A hosszú távú pénzügyi terveket 2020 során hozzák majd nyilvánosságra.

 

A szinergiák időzítéséről, az integrációs költségekről és a 2019-es kilátásokról szóló frissítés közlése majd a 2019. harmadik negyedévi jelentésével együtt – 2019. november 1-jén várható.

 

***

A Panalpináról

A Panalpina Csoport a világ egyik vezető szállítási lánc szolgáltatója. A Csoport oly módon kombinálja a fő termékeit – a légi és tengeri szállítmányozást, a logisztikát és a gyártást, hogy világszerte a 12 alapiparág számára tudjon személyre szabott, végpontok közötti megoldásokat nyújtani. A Panalpina az elmélyült ipari szaktudása és személyre szabott informatikai rendszerei segítségével kezeli az ügyfelei szállítási láncait, függetlenül attól, hogy azok mekkora kihívást jelentenek. A Project Solutions (projektmegoldások) egy az energia- és tőkeszektor projektjeire specializálódott szolgáltatás. A Panalpina Csoport a világ 70 országában mintegy 500 irodával üzemel, és további 100 országban dolgozik partnercégek segítségével. A Panalpinának 14.500 alkalmazottjával nyújt magas színvonalú, átfogó szolgáltatást világszerte bárhol és bármikor.