open/close

A kulcs az emberek felelős helyzetbe hozása

A DSV vállalati kultúrájának megértése

eredeti DSV

 

Az eredeti DSV (a dán ’Egységbe Tömörült Fuvarozók’ rövidítése) koncepciója a tulajdonosok által szervezett, független kisvállalkozások helyzetbe hozása volt, hogy versenyezni tudjanak a fuvarozói piac nagyobb szereplőivel.

 

Ez a koncepció és kultúra a mai napig nagyon meghatározó a DSV számára, (ami ma már semminek sem a rövidítése). Manapság a “kis” fuvarszervezőket az egyes országok jelentik, melyeket a DSV Csoport szilárd hálózata és költség-vezetése hoz helyzetbe. 

Egy másik központi kérdés, hogy az operatív egységek önállóak maradjanak, és önálló döntéseket hozzanak a helyi piacuk ismeretében – mindezt nagyvállalati keretek között.

 

A DSV jellemzően decentralizált szervezet, melyben az operatív egységek lehetőséget kapnak, és el is várják tőlük a saját teljesítményük előmozdítását.

 

Hangsúlyt fektetünk a helyzetbe hozásra

Mivel az operatív egységek általában lehetőséget kapnak, hogy az üzlettel és ügyfeleikkel kapcsolatban önálló döntéseket hozzanak, a DSV-t a vállalkozószellem és a felelősségteljes magatartás táplálja.

 

Elismerjük és díjazzuk a nagyszerű ötleteket és a kezdeményezőkészséget, mivel ezek előre visznek bennünket. A DSV-nél az ember inkább legyen valaki kezdeményező, és hibázzon, mintsem, hogy a passzivitásával baltázzon el teljesen egy üzletet.

 

“Igyekszünk tehetséges embereket bevonzani, motiválni és megtartani úgy, hogy felelősséget, helyzeteket és fejlődési lehetőséget teremtünk nekik.” – A DSV emberekkel kapcsolatos hitvallása.

 

Nagyon erős a teljesítmény-kultúránk

A DSV-nél fontos a versenyszellem, a vállalatot mint munkahelyet is a legjobbak közé kívánjuk emelni. A vállalat sikere nagyban múlik azon, hogy napról napra egyre jobbak legyünk.

 

Jens H. Lund, pénzügyi igazgató így magyarázza el ezt:

“Ha a folytonos fejlődés a célod, merned kell előre lépni – és néha előfordul, hogy a rossz irányba, túl nagyot, vagy nem elég nagyot lépsz. A lényeg, hogy megpróbáld, és légy képes alkalmazkodni, ha hibázol. Nálunk ezért vannak annyira fókuszban a rendszerek és folyamatok – hogy az átlátszóságot és a gyors javítóintézkedéseket biztosítsuk”.

Jens H. Lund 

Vállalatként és munkahelyként egyaránt az eredmények hajtanak bennünket. A rendszereink lehetővé teszik, hogy az alkalmazottaink egyéni és együttes teljesítményét is nyomon kövessük.

 

Mi erre úgy tekintünk, hogy helyzetbe hozzuk őket, hogy azt csinálják, amiben a legjobbak – a szállítmányozási és logisztikai szolgáltatások eladása és vétele.

 

Ha szeretne a DSV-nél dolgozni, nézze meg aktuális állásajánlatainkat itt!