open/close

A fúziók és akvizíciók története

A DSV egy sor fúzió és akvizíció eredménye. A vállalat 1976-os megalapítása óta folyamatosan vásároltunk fel kis- és nagyvállalatokat. A sort az 1980-as években fuvarozó és szállítmányozó cégek megvásárlásával kezdtük.

fúzió

 

A DSV egy sor fúzió és akvizíció eredménye. A vállalat 1976-os megalapítása óta folyamatosan vásároltunk fel kis- és nagyvállalatokat. A sort az 1980-as években fuvarozó és szállítmányozó cégek megvásárlásával kezdtük.

 

A DSV mai alkalmazottai közül sokan fúzió vagy akvizíció útján kerültek a vállalathoz, világszerte számos, különböző beosztású, és területről érkező munkatársunk folytatta pályafutását a DSV-nél.

 

Sokféle érzelem

Miután egy vállalatnál bejelentik a tulajdonosváltást, egy ideig bizonytalanság lehet a megvásárolt cég munkatársaiban, és olykor a felvásárló cégen belül is. Senki sem tudja, hogyan változik majd meg a mindennapi élete, munkája és karrierje, ezenkívül – nagyon is érthető módon – valószínűleg nagyon erős még az emberekben a volt cégük felé érzett lojalitás és odatartozás:

 

“Kezdetben szomorúsággal fogadtam”, mondja Maxine Krajniak, a Tengeri és Vendéglátási Osztály senior termékmenedzsere, aki 2016-ban, az UTi akvizíciója révén került a DSV-hez: “Kb. 30 évvel ezelőtt, rögtön az iskola után az UTi-nál kezdtem, így az egész útjukat végig kísértem, így az ottani munkám szinte a sejtjeim részévé vált.”.

 

Szerencsére a DSV-nek sok ilyen hűséges és odaadó munkatársat sikerült megtartania.

 

“A csapat befogadott, elismerték a sokévi szorgalmas munkámat. Kezdettől fogva nagyon támogatóak voltak, és nagyon izgalmasnak találták a DSV-nél való további fejlődés lehetőségét.” meséli tovább Maxine a beilleszkedési folyamatot.

 

Új lehetőségek

A DSV a további növekedés érdekében vásárol fel vállalatokat, és hogy a szállítmányozási és logisztikai ágazatban megerősítse piaci pozícióját. Ebben a célvállalat tehetséges és szorgalmas munkatársainak is nagy a szerepe.

 

Számos példa bizonyítja, hogy a DSV részévé válás új kapukat nyit meg. Ez történt Joerg Hinz esetében is, a J.H. Bachmann 2005-ös akvizíciója során:

 

“Ennél a cégnél szinte repül az idő … különféle lehetőségeket kaptam, melyek mindegyike egy újabb lépést jelentett a karrieremben: Chicagóba költöztem dolgozni, és amikor hazajöttem [Németországba], itt is egy számomra tökéletes pozíciót ajánlottak fel,” mondja  Joerg, majd így folytatja:

 

“Nem igazán vagyok karrierista, de érdekelnek az új kihívások, mert mindig tudok valami újat tanulni belőlük. Annak ellenére, hogy többször visszautasítottam az előléptetést, a DSV minden olyan lehetőséget biztosított számomra, amit kértem.”.

 

A DSV fúziókra és akvizíciókra épült

“A hosszú évek alatt történt rengeteg akvizíció nélkül soha nem válhattunk volna azzá, amik ma vagyunk” vallja Jens Bjørn Andersen, ügyvezető igazgató, aki 1997-ben a Samson Transport felvásárlásakor került a vállalthoz:

 

“Alig tudtam elhinni, amikor felröppent a hír. Hogy a DSV? Szerintünk a Samson akkoriban egy teljesen más kaliberű cég volt. Mi, hogy a DSV?! Emlékszem, ahogy a Samson régi központjának erkélyén állva néztem, ahogy a DSV vezetői kiszállnak az autóikból, [tehát a hír igaznak bizonyult]. Szürreális élmény volt …”

 

Jens Bjørn Andersen számára az egyik ajtó bezárult, de ezzel egyidőben, egy másik kinyílt. Aztán 2008-ban annak a Kurt K. Larsennek az igazgatói székébe került, aki 1997-ben, azon a sorsdöntő napon, kiszállt az autójából a Samson központjánál.

 

Az évek során minden fúzió és akvizíció valamilyen új értéket hozott – hozzásegítve a DSV-t, hogy üzletileg és munkahelyként is fejlődjön, nem utolsósorban az újonnan szerzett szaktudás és tehetség által.

 

Az M&A-nek is nagy szerepe volt a DSV növekedésében, és abban, hogy a világ egyik legnagyobb és legjobban teljesítő szállítmányozási és logisztikai vállalata lettünk.

 

Olvasson többet a DSV történetéről!