open/close

A DSV Panalpina első közös szállítmánya

A DSV Panalpina gépezet már kezd bemelegedni, az immáron összevont hálózatán (konkrétan a charter hálózatán) keresztül megkezdte első szállítmányai mozgatását.

DSV Panalpina első közös szállítmány

 

A DSV Panalpina gépezet már kezd bemelegedni, az immáron összevont hálózatán (konkrétan a charter hálózatán) keresztül megkezdte első szállítmányai mozgatását.

 

A repülőgép-hajtóművek általában szárnyakhoz erősítve szoktak A pontból B-be eljutni. Ez esetben ez kicsit másként történt: a DSV amerikai repülőgépipari csapata csütörtökön a “Spirit of Panalpina” rakterében szállított egy hajtóművet, pontosabban annak alkatrészeit Huntsville-ből Luxemburgba. Onnan az alkatrészeket kamionon szállították tovább az Airbus gyártótelepére a franciaországi Toulouse-ba. A fuzionált vállalatnak ez volt az első ügyfele, akit már az összevont hálózatán, egész pontosan a charter hálózatán keresztül szolgált ki.

 

A szállított alkatrészeket, úgynevezett  tolóerő fordítókat egy repülőgépipari gyárban állítják elő. Beszerelik őket a repülőgép-hajtóműbe, majd az Airbus A320neo nevű gépbe. A DSV a tolóerő fordítók és a hajtóművek gyártójával egyaránt több mint húsz éve dolgozik együtt.

 

1990 óta a Panalpina az egyetlen nagyobb szállítmányozó vállalat, amely a légi szállítmányozásban charter hálózatot üzemeltet. Mostantól belső szállítóként működhet a DSV Panalpina hálózatán belül, és ezzel a szolgáltatásával kitűnik az összes nagy szállítmányozó cég közül. A hálózat lízingelt és charter típusú repülőgépekkel biztosítja a kapacitását, és képes expressz- és speciális szállítmányokat is ellátni. A hálózat egyik legnagyobb előnye az irányíthatóság. A vállalat nemcsak a repülőgépek konkrét útvonalát tudja irányítani, hanem a földi folyamatokat is képes megszervezni és felügyelni, biztosítva ezzel a háztól-házig történő, lehető legjobb irányítást.   

 

A jövőben számos alkalmunk nyílik még a repülőgép-hajtóművek és -alkatrészek mozgatására. A 2018-as év során a DSV Légi Szállítmányozási részlege 2.300 repülőgép-hajtóművet szállított.

 

A következő szállítmány vasárnap esedékes: egy a németországi Hannoverben gyártott hajtómű megy kamionon Luxemburgba, majd repül az ellenkező irányba, az Atlanti Óceánon át Huntsville-en keresztül Mexikóba.

 

A DSV Panalpina gépezet tehát kezd bemelegedni.