open/close

A DSV’s jövőképe és stratégiai elképzelései kiállták az idő próbáját

Fókuszban a Panalpina üzleteinek és embereinek integrálása

Thomas Plenborg

 

Thomas Plenborg, PhD Professzor, a DSV Panalpina A/S új elnöke a jövőképet és az üzleti stratégiát illtően nem tervez nagyobb változtatásokat:

 

“Az Igazgatótanács néhány héttel ezelőtt tartott ülésén az üzleti stratégia volt a téma, és mindnyájan kitartottunk a jelenlegi jövőkép és stratégia mellett. Nagyon sikeresnek bizonyult az értékteremtés terén, ami a fejlődés alapja, szóval amit eddig helyesen csináltunk, azt a jövőben is folytatni fogjuk”.

 

Hozzátette, hogy a következő egy-másfél évben az Igazgatótanács elsődleges feladata annak biztosítása, hogy az operatív vezetőség 100%-ban a Panalpina integrálására tudjon koncentrálni.

 

“Nem most van itt az ideje a nagy újításoknak. Véghezvittük a DSV történetének legnagyobb akvizícióját, és ígéretet tettünk a részvényeseinknek, hogy sikeresen integrálni fogjuk a Panalpinát.  Minden igyekezetünkkel azon leszünk, hogy ezt az ígéretünket be is tartsuk , és hiszünk benne, hogy a fúzióból sok szinergia keletkezik: magasabb minőségű és számú szolgáltatás, erősebb hálózatok, nagyobb vásárlóerő... Az üzleti tervünk szilárd, és hiszem, hogy fantasztikus lesz, amikor az integráció lezáródik.”

 

Megtartani a DSV Panalpina hajtóerejét

 

Thomas Plenborg nagyon bízik a DSV vezetőségében és annak a fúziók és akvizíciók terén szerzett tapasztalataiban :

 

“Rendkívül erős és stabil a vezetőségünk, és értik a dolgukat. Megvannak bennük azok a természetes vezetői képességek, melyek két vállalat hatékony és pragmatikus fúziójához szükségesek. Azon az úton haladnak tovább, amit  Leif és Kurt [Tullberg és Larsen] taposott ki, akik lefektették a DSV módszer alapjait, és folyamatosan a teljesítmény jobbításán fáradoznak.”

 

Az Igazgatótanácsban és az alelnöki székben eltöltött idő alatt Thomas számára különösen a DSV erős és egészséges üzleti kultúrája volt szembetünő:

“A munkatársaink nagyon produktívak, és erős munkamorál jellemzi őket, ezen kívül szívesen veszik, ha mérik a teljesítményüket, hogy mindig tisztában legyenek vele, gyengébben vagy jobban dolgoznak-e a tegnapinál. És ehhez én is tudok kapcsolódni, nagyonis sok értelme van azt vizsgálni, hogyan optimalizálhatók az ismétlődő feladatok [szállítmányok, megrendelés-láncok].

 

Thomas ezen kívül az emberek ‘felelős helyzetbe hozását’ említette, mely szerinte a  helyes döntéseket meghozásának képességét és lehetőségét jelenti a piac és az ügyfél szem előtt tartásával. Úgy érzi, hgy a DSV Panalpina sikerének folytatása a helyi felelős helyzetbe hozás és a központi vezetés megfelelő egyensúlyán múlik, de igen nagy jelentőséget tulajdonít az előbbinek a hajtóerő és a munkatársak motivációjának megőrzése szempontjából.

 

 

A fúziós és akvizíciós lehetőségek állandó keresésée

 

A DSV Panalpina jól megalapozott étvágya, hogy fúziókon és akvizíciókon keresztül tovább növekedjen, nem csillapodott. “Amint eltelik 1-1,5 év a Panalpina integrációjából, és úgy látjuk, hogy jó úton haladunk, ismét aktuálissá válik a kérdés, hogy tovább folytassuk-e a fúziókon és akvizíciókon keresztüli organikus növekedést. Az ágazat továbbra is nagyon fragmentált, és nagyon is van helye további további konszolidációnak”.

 

Thomas megerősítette, hogy a DSV Panalpina inkább a nagyobb akvizíciókat veszi célba, és hogy legközelebb valószínűleg a közúti divízió bővítése kerül górcső alá.

 

“Ha a közúti divízió új szállításkezelő rendszerének fejlesztésével végzünk, és az bevetésre kész lesz, ennek az üzletágnak a bővítése is nagyon vonzó lesz számunkra. Az egész a hálózatunk növeléséről szól – és ez a Közútra is vonatkozik.”.

 

Fenntarthatóság és kockázatkezelés

 

A további, az Igazgatótanács számára megfontolandó jövőbeli témák egyike, hogy hogyan lehet fenntartható módon átkormányozni az üzletet a jövőbe és sikeresen mérsékelni a kockázatokat.

 

“A klímaváltozásról szóló vita az ügyfeleinket is elérte, és többet kell gondolkodnunk azon, miként támogathatunk környezetbarátabb megoldásokat. Ez egy elég összetett probléma, és olyan megoldást kell találnunk, ami nem jár az ágazat, a globális ellátási lánc vagy a jövedelmező vállalati pozíciónk szétrombolásával”.

 

Egy másik fontos téma a kockázatkezelés, ami egy sor, a 2018. évi éves jelentésben felsorolt kategóriára kiterjed. “Jelenleg azt hiszem, leginkább a kiberbiztonság, és egy esetleges kibertámadás lehetősége aggaszt bennünket, ami nehezen védhető ki teljesen.  És megsemmisítő lehet, ami igen nagy kockázatot jelent. De tudom, hogy a DSV Panalpina informatikusai minden tőlük telhetőt megtesznek”.

 

Lépést tartani a modern technológiával

 

A DSV Panalpina nagyban függ az informatikától, így természetesen rajta tartjuk  a szemünket minden olyan új rendszer- és applikáció-fejlesztésen, ami az ágazatban okosan alkalmazható.

 

Thomas Plenborg örül, hogy a DSV Panalpina ráállt a digitalizálásra és olyan fajta újításokra, mint a Innovation Lab, hogy az új technológiát és az innovatív ötleteket minél gyorsabban bevezessék.

 

“Véleményem szerint a vezetőség megtalálta a helyes egyensúlyt a már bevált, működő dolgok és az új technológiák követése között.”.

 

 

Az Igazgatótanács és az Ügyvezetőtanács 2018-ban 

 

Egy elméleti szakember a vállalt élén

 

Az Igazgatótanács korább elnöke, Kurt K. Larsen a szállítmányozásban nőt fel.  “Én azzal nem versenyezhetek” vallotta Thomas Plenborg, majd hozzátette: “olyan jó volt abban, amit csinált, és szerintem fontos, hogy mindig legyen szállítmányozó az Igazgatótanácsban. Épp ezért nagyon örülök, hogy Jorgen Moller az alelnök. Ő is régóta dolgozik az ágazatban.  Az én közreműködésem és szakértelmem főleg a számvitelre és a pénzügyre korlátozódik, és a hosszú múltra visszatekintő bizottsági tagként szerzett tapas      ztalatomból ered.”.

 

Thomas Plenborg kiemelte, hogy az Igazgatótanács ereje a tagok sokféle kompetenciájában rejlik. Vannak akik a kőkemény szakmaiságot hozzák, mások általános vezetési, vállalatirányítási és/vagy pénzügyi tudást.

 

Kényelmetlenül érezte volna magát, ha úgy fogadja el az elnöki posztot, ha nem érzi, hogy az Igazgatótanács egésze rendelkezik a DSV előreviteléhez szükséges képességekkel.

 

“Ez egy hataImas és nagyon izgalmas feladat. Óriási a vállalat, összetett, sok folyamattól függő operatív munkával, de hiszem, hogy a vezetőség megfelelő, és remélem, hogy sok éven át részese lehetek még a DSV-nek.”.

   

***

 

Thomas Plenborg

 

1967 január 23-án született; házas, három gyermek apja.

A kopenhágai üzleti főiskola Számvitel és Auditing Tanszékének professzora

Az Everyday Luxury Feeling Rt. (Rosemunde) társtulajdonosa és Igazgatótanácsának elnöke

A DSV Panalpina Rt. Igazgatótanácsának elnöke