open/close

A DSV Panalpina csatlakozása a Tudományos Alapú Célkitűzésekhez

A DSV Panalpina nemrégiben csatlakozott a Tudományos Alapú Célkitűzésekhez (SBT) iniciatívához. A célszámokat jelenleg kalkulálják, és feldolgozzák, és ha az SBT elfogadja azokat, a DSV Panalpina aktívan fog dolgozni a vállalat szén-dioxid-kibocsátásának kezelésén, valamint annak az alacsonyabb energiafelhasználáson keresztüli csökkentésén.

DSV Panalpina SBT

 

A konkrét célokat a terv szerint 2020. első negyedévében fogják nyilvánosságra hozni, és azok már összhangban lesznek azzal, amit a klímakutatók szerint tenni kell ahhoz, hogy a globális felmelegedést 1,5 °C-ra szorítsák.

 

“Világszintű szállítmányozási és logisztikai vállalatként az általunk gyakorolt hatás is világszintű. Ez pedig hatalmas felelősséget jelent” - nyilatkozta Jens Bjørn Andersen ügyvezető igazgató, majd hozzátette: “Az SBT-hez való csatlakozásunkkal a DSV Panalpina egyértelművé tette a károsanyag-kibocsátás kezelésével kapcsolatos irányelveit. Ezzel kinyilvánítottuk, hogy vezető szerepet kívánunk vállalni az ágazatunkban. Nem vallhatunk kudarcot.”

 

A jó szándékon túl

A Tudományos Alapú Célkitűzések meg fogja határozni, hogy a DSV Panalpinának milyen mértékben és milyen ütemben kell csökkentenie a károsanyag-kibocsátást. A célszámok alapul szolgálnak majd a a Csoport jövőbeli fenntarthatósági erőfeszítéseire nézve, mind az 1-es- és 2-es szintű közvetlen kibocsátás, mind a 3-as szintű közvetett kibocsátás tekintetében, ami az alvállalkozókkal történő szállítmányozásra vonatkozik.

 

“A tudományos alapú célszámok meghatározása igazi értelmet ad a károsanyag-kibocsátás csökkentésének, és túlmutat a puszta jó szándékon” - nyilatkozta Jesper Petersen, a Csoport vállalati társadalmi felelősségvállalási igazgatója, majd hozzátette:

 

“Az csatlakozásunk olyan tudományos alapot teremt, amihez a jövőben is tudjuk majd mérni magunkat. Miután a célszámokat megállapítják és jóváhagyják, a Csoport minden vállalatának és alkalmazottjának tartania kell majd magát azok eléréséhez. Új módon kell majd folytatni a munkánkat, és innovatívan kell gondolkoznunk az üzleti partnereinkkel történő együttműködésünkről.”

 

Az innovatív megoldások segítségével és a 3-as szintű emisszió csökkentésével a DSV Panalpina az ügyfeleinek is segíteni tud majd a CO2 kibocsátásuk csökkentésében, ami mindkét fél számára nyerő helyzetet eredményez.

 

Ezek a célszámok az összeredményünkre is jó hatással lesznek majd: “Az energiaköltségek csökkentésével növelhetjük a költséghatékonyságunkat” nyilatkozta Lindsay Zingg a Csoport vállalati társadalmi felelősségvállalási osztályának a fenntarthatóságért felelős vezetője.

 

Új célok egy új vállalt számára

A DSV Panalpina folytatja a Panalpina 2015-ben vállalt kötelezettségeit. A Panalpina a szállítmányozási és logisztikai ágazatban az elsők között volt, ahol ilyen célszámokat fogadtak el, mellyel az ágazat vezetőivé váltak.

 

Most, hogy a DSV és Panalpina egyesítették erőiket, a fuzionált vállalt is elkötelezi magát a kezdeményezés felé, és új célszámokat tűznek ki, melyek összhangban lesznek az új vállalat méretével.

 

Új fenntarthatósági részleg az új kezdeményezések megvalósítására

A célszámok eléréséhez, és a DSV Panalpina ezen területen vállalt célkitűzésinek megvalósításához egy új, 8 lelkes tagból álló, a fenntarthatóságért felelős részleget hoztak létre, akik a DSV és a Panalpina személyzetéből vegyesen kerültek be.

 

Lindsay Zingg így nyilatkozott:

 “Az új, fenntarthatósági részlegünkben valóban a két világ legjobbjait hoztuk össze. Mindkét vállalt kezdeményezéseit folytatjuk, és a helyére került egy igen jó csapat, akik a DSV Panalpina célkitűzéseinek elérésén fáradoznak majd. Rendkívül jó alap a vállalt továbblendítéséhez. .”

 

A Tudományos Alapú Célkitűzésekről itt olvashat részletesebben (angol)