open/close

A mára már a DSV Panalpina cégcsoport részévé vált Panalpina ‘A listás’ minősítést kapott a klímaváltozás elleni harcért tett erőfeszítéseiért

Elismerésben részesült a DSV által 2019-ben megvásárolt Panalpina a klímaváltozást ellen végrehajtott tetteiért. A vállalat éghajlatváltozással kapcsolatos jelentései alapján a nonprofit CDP ‘A listájára‘ került.

Klímaváltozás elleni küzdelem DSV Panalpina

Elismerésben részesült a DSV által 2019-ben megvásárolt Panalpina a klímaváltozást ellen végrehajtott tetteiért. A vállalat éghajlatváltozással kapcsolatos jelentései alapján a nonprofit CDP  ‘A listájára‘ került. 

A Panalpina a szén-dioxid-kibocsátás csökkentése és az éghajlati kockázatok enyhítése terén tett lépéseit ismerték el, a CDP 2019-es, az éghajlatváltozással foglalkozó felmérésére adott válaszai alapján. A Panalpina egyike volt azon kevés cégeknek, melyek a több ezer kiértékelt vállalat közül jól teljesített. 

“Ez hatalmas teljesítmény, és most visszajelzést kaptunk arról, hogy az út, amin a Panalpina elindult, a DSV Panalpina által is folytatandó. Jelenleg mindkét vállalatnál zajlik az ötletgyűjtés, hogy miként lehetne tovább erősíteni ezt az irányt” - nyilatkozta Lindsay Zingg, a DSV Panalpina fenntarthatóságért felelős vezetője. 

Az új kezdeményezések közé tartozik a Tudományos Alapú Célkitűzések elnevezésű inicitíva, amely iránti elköteleződését a DSV Panalpina nemrégiben jelentette be. A kezdeményezés részeként a DSV Panalpina a CO2-kibocsátás csökkentését tűzte ki célul. 

“A Tudományos Alapú Célkitűzések az egyik legfontosabb kezdeményezés, melyet áthoztunk a Panalpinától a DSV Panalpinához. Gyökeres változásokat fog számunkra hozni a saját, közvetlen kibocsátásunk csökkentését illetően és közvetve, a beszállítóink kibocsátásának csökkentésén keresztül egyaránt” - nyilatkozta Lindsay Zingg. 

A Tudományos Alapú Célkitűzéseket várhatóan 2020. első felében jelentik majd be. 

A többi kezdeményezés többek között: partneri együttműködés a dániai Ørsted energiavállalattal, melynek célja, hogy kiderítsék, a tengeri szélturbinákból nyert energia miként használhatók fel megújuló hidrogén előállítására. A partneri együttműködés egy másik projektje azzal foglalkozik, hogyan lehet  hosszú távú repülési üzemanyagot és annak inrastuktúráját kifejleszteni Dániában, 

A DSV Panalpina társadalmi felelősségvállalásáról itt olvashat többet 

A CDP-ról

A CDP egy olyan non-profit világszervezet, mely a vállalatokat és kormányokat az üvegházhatású gázok kibocsátásának csökkentésére, valamint a vízkészleteket és az erdők megóvására buzdítja. 

A CDP éves környezeti jelentését és értékelő folyamatát világszerte a vállalati környezetei átláthatóság mércéjeként ismerik el. 2019-ben mintegy 96 ezer milliárd  dollár összvagyonnal rendelkező, több mint 525 befektető, valamint 3,6 ezer milliárd dollárt közbeszerzéseken elköltő, 125 főbb felvásárló kért fel vállalatokat , hogy hozzák nyilvánosságra a környezetre gyakorolt hatásukról, kockázatokról és lehetőségeikről szóló adatokat a CDP platformján. 8.400 válaszadó vállalat volt.    

A CDP egy komplex és független módszert alkalmaz ezen vállalatok kiértékelésére, melynek segítségével a cégek A-tól D-ig terjedő besorolást kapnak, a nyilvánosságra hozott adatok átfogóságától, a környezeti kockázatok ismeretétől és azok kezelésétől, valamint a példamutató környezettudatos vezetéshez kapcsolódó jó gyakorlattól függően. Ilyen jó gyakorlat például az ambiciózus és értelemes célok kitűzése. Az olyan vállalatok, melyek egyáltalán nem, vagy nem megfelelő mennyiségben hoznak nyilvánosságra adatokat F (elégtelen) minősítést kapnak.