open/close

Vállalati Társadalmi Felelősségvállalás

A Vállalati Társadalmi Felelősségvállalás (CSR) összefoglalja a cég üzleti életben tett szociális kötelezettség vállalásait.

Más szavakkal, üzleti tevékenységünk során felelősséget vállalunk abban, hogy a tevékenységeinknek milyen hatása van a környezetre, az érintettek, pl. a munkavállalók és alvállalkozók életére.

Miért olyan fontos a Társadalmi Felelősségvállalás a DSV-nek?

A világ egyik legnagyobb szállítmányozási és logisztikai nagyvállalataként mindig is tisztában voltunk szociális felelősségünkkel.
Természetesnek vesszük, hogy a munkavállalóinkról és a környezetünkről gondoskodjunk és hogy biztosítsuk, hogy munkánk alapja az üzleti etikai model.

A mi kötelezettségvállalásunk

Nagy mértékben elköteleztük magunkat a CSR teljesítményünk növelése irányába, és hisszük, hogy a pozitív hozzáállásunk értéket teremt és fontos az üzleti megítélésünkben és hírnevünk szempontjából is. Ezen kívül, meg vagyunk róla győzödve, hogy a CSR-ban tett erőfeszítéseinknek pozitív hatása lesz a szolgáltatásaink minőségét valamint általános teljesítményünket illetően is.

Az ENSZ Globális Megállapodás elnevezésű kezdeményezése

A CSR-ben tett erőfesítéseink 4 fontos területre terjednek ki: emberi jogok, munkaügyi normák, a környezet és a korrupcióellenesség.

Ez a négy terület összhangban van az ENSZ Globális Megállapodás elnevezésű kezdeményezésével és ezért döntöttünk úgy, hogy 2009-ben csatlakozunk ehhez a kezdeményezéshez.

A Globális Megállapodás egy olyan kezdeményezés, amely segíti az üzleti közösségeket, hogy támogassanak egy szociálisan felelős és fenntartható fejlődést a világban.A Globális Megállapodás a négy előbb említett területen belül 10 alapelvet határozott meg.
Azáltal, hogy csatlakoztunk ehhez a kezdeményezéshez, a DSV kifejezte kívánságát, hogy elfogadva ezeket az alapelveket hozzájáruljon a felelősség vállalásához és segítsen megoldani a jelentősebb globális kihívásokat ezen az említett négy területen.

A DSV ösztönzi partnereit, hogy ők is támogassák az ENSZ Globális Megállapodás elnevezésű kezdeményezését.