open/close

Környezet és éghajlat

A fuvarozói szektor számára a környezet a legfontosabb vállalati felelősségvállalással (CSR) kapcsolatos téma.

A globális felmelegedés és egyéb problémák egyre fokozódnak, és a fuvarozó szektor is része a problémának. Része kell, hogy legyünk a megoldásnak is:

"Segítségre van szükségünk, a közös, éghajlattal kapcsolatos céljaink eléréséhez: Az ügyfelekére, akik technológia újítások révén hajlandóak csökkenteni a káros anyag kibocsátást, és a jogalkotókéra, akik olyan, a piac egészére kiterjedő szabályozást és rendeleteket hoznak, melyeket mindannyiunknak be kell tartanunk.". - Jens Bjørn Andersen, ügyvezető igazgató.

Ne pazaroljunk semmit, később szükségünk lehet rá!

A DSV minden szállítási módnál ügyfél-specifikus jelentést készít az üvegházhatást okozó gázok kibocsátásáról. Ezáltal állandóan lépést tudunk tartani a fejlődéssel, és csökkenteni tudjuk a szénlábnyomot.

A mi elvünk, hogy „ne pazaroljunk semmit, később szükségünk lehet rá”, ezért amikor csak lehetséges, a legnagyobb energiahatékonyságú útat választjuk. Ez igaz a szárazföldi szállításra, az új irodaépületekre, terminálokra és raktárakra, de a vontatók megválasztására is.

Ezen kívül beszállítóinkkal és ügyfeleinkkel közösen elindítottunk néhány zöld projektet – és ezek száma remélhetőleg tovább nő majd. Íme néhány példa:

Bioüzemanyag Svédországban

Néhány évvel ezelőtt egy kiemelt svédországi ügyfél felkért minket, hogy szállítsunk alternatív üzemanyagot a szupermarket lánca számára. Ez a kezdeményezés segített felismernünk, hogy a megújuló HVO 100 biodízel országos terjesztése is lehetséges volna. Becslésünk szerint a HVO 100 üzemanyag bevezetése akár 90%-kal is csökkentheti a szénkibocsátást.

Németországi elektromos terjesztés

Jelenleg teszteljük az első elektromos kamiont belvárosi szállításhoz a hatalmas, német drogérialánc, a dm Drogerie Markt számára. Ha a tesztüzem sikeres lesz, lehetséges, hogy tömegesen fogunk elektromos járműveket használni a németországi városi szállításokhoz.