open/close

DSV történelem

Az 1976-ban történt alapítást követően a DSV összeolvadások sorát élte át annak érdekében, hogy fenntartsa kulcs pozícióját a globális szállítmányozói piacon. Ennek eredményeként sokkal erősebbek és nagyobbak vagyunk. A UTi Wordlwide Inc. 2016-os akvizícióját követően tovább erősítettük globális hálózatunkat és ma már a negyedik legnagyobb globális szállítmányozási vállalat vagyunk.

A Kezdetek

Minden akkor kezdődött, amikor 1976-ban Leif Tullberg és 10 független fuvarozó megalapította a DSV-t, vagyis De Sammensluttede Vognmænd af 13-7 1976 A/S-t. A cég a kezdetekben egy fuvarozó osztályként működött és csak szerződéses fuvarozói munkákat és kiszállításokat vállaltak.

Hamarosan megszületett az elképzelés, hogy a nemzetközi fuvarozói piacra is belépjenek. Ez 1989-ben történt meg, amikor két versenytársat megvásároltak, az exportokat szervező Borup Autotransport A/S-et és a Hammerbro A/S- Bech Trans nevű céget. Ezeket követte 1997-ben a Samson Transport Co és 1999-ben a Svex Group A/S.

Ezek fontos akvizíciók voltak a cég életében, hiszen megváltoztaták a szolgáltatásokat, illetve egy nemzetközi jövő alapjait teremtették meg.

A globális pozíciónk erősítése

2000-ben a cég történetének legnagyobb lépése következett, a DFDS Transport Csoport akvizíciója, amely egy új fejezetet nyitott a cég életében és új stratégiákhoz vezetett.

Nem csak a globális hálózatot erősítette ez a lépés, de új piacokra is beléptünk. A közúti szolgáltatáson felül, amelyet elsősorban a skandináv régióban, az Egyesült Királyságban, a Baltikumban és Európában nyújtottunk, az akvizíció a logisztikai szolgáltatásaink körét is bővítette, valamint kulcs pozíciót is biztosított a légi és a tengerentúli szállítmányozásban, elsősorban az Egyesült Államokban, Ázsiában és a Csendes óceáni térségben.

2005-ben, a J.H Bachman cég akvizíciójával újra erősítettük piaci jelenlétünket a légi és tengeri szállítmányozási szegmensben.
A következő évben a Frans Maas felvásárlásával a DSV már nem csak egy skandináv piaci szereplő volt, hanem egy igazi pán-európai logisztikai és szállítmányozási cég.

Az ABX Logistics 2008-ban történő akvizícióját követően a DSV megjelent a dél-amerikai régióban és minden kontinensen. Ezen kívül megerősítettük pozíciónkat Olaszországban, Németországban, Franciaországban és Spanyolországban.

2016 januárjában a DSV A/S megvásárolta a UTi Wordlwide Inc.-t, és ezzel világszerte megerősítve pozícióit, különösen az USA-ban és Afrikában.

Együtt többet érünk el

2019-ben a DSV egyesítette erőit a Panalpina Welttransporttal, mellyel a világ 4. legnagyobb szállítmányozási és logisztikai válalata lett. Ez az egyesülés tovább erősítette globális jelenlétünket, különösen a légi illetve tengeri szállítmányozásban.  

Fókusz

Annak érdekében hogy a különféle szolgáltatásokra és különböző ügyféligényekre nagyobb hangsúlyt tudjon fektetni, a DSV 2011-ben 3 különböző divízióra osztotta fel működését: Közúti, Légi&Tengeri, valamint Logisztikai divízióra. A szolgáltatásokat az egyes divíziókon belül tovább fejlesztette, az ügyfelek igényei szerint alakította annak érdekében, hogy a megbízók által támasztott, árra, tranzitidőre és szolgáltatásokra vonatkozó igényeinek minél jobban meg tudjon felelni.

A DSV-t úgy pozicionáljuk, mint egy kulcs szereplője a nemzetközi szállítmányozási és logisztikai piacnak, aki mindig nyitott a lehetőségekre és folyamatosan fejleszti az üzletét.