open/close

A DSV név mögötti történet

1976-ban 10 független fuvarozó megalapította a DSV-t, vagyis De Sammensluttede Vognmænd af 13-7 1976 A/S-et. Azóta a cég több névváltozáson is átesett, amelyeket az alábbiakban részletezünk.

Névváltozás DFDS Transportra

2000-ben a DSV megvásárolta a DFDS Dan Transport Group A/S céget és a szállítmányozás és logisztikai területen végzett tevékenységeket DFDS Transport név alatt végezte tovább. Az anyacég neve továbbra is DSV, De Sammensluttede Vognmænd af 13-7 1976 A/S.maradt. 2001-ben a cég három különböző divízióra osztotta tevékenységét, három különböző üzleti területtel; a Közúti, a Légi és Tengeri és a Logisztika.

DSV, az egyesített név

2003-ban az anyacég rövidített a nevén és így lett belőle DSV A/S és 2007-ben a tevékenységek is átestek egy néváltozáson,a DFDS Transportból DSV lett. A lépésre azért szánta el magát a DSV, hogy a Frans Maas 2006-ban történt felvásárlásával egy új kezdet irányába tudjon elindulni. Ezen felül, minimalizálták a cégnév és a tevékenységek összekeveredéséből adódó félreértéseket.

DSV Panalpin A/S

A Panalpina Wettransport AG 2019. augusztus 20-ai akvizícióját követően a részvényesek a 2019. szeptember 24-én tartott rendkívüli közgyűlésen úgy döntöttek, hogy a vállalat csoport nevét megváltoztatják DSV Panalpina A/s-re.