open/close

Koronavírus (COVID-19): legfrisebb információk

A helyzet szinte napról napra változik, így az alábbiakban olvashat a fejleményekről

2020.04.16.

A DSV gondosan figyelemmel kíséri a COVID-19 terjedése körül kialakult helyzetet és elkötelezett amellett, hogy enyhítse a megbízói ellátási láncára és működésére gyakorolt ​hatásokat. 

Az elmúlt hetekben elsősorban azon megbízóinkat tájékoztattuk az európai helyzettel kapcsolatosan, akiknek olaszországi vagy olasz tranzit megbízásai vannak, most viszont eljött az idő, hogy minden megbízónkat bevonjuk a tájékoztatási körbe. 

Mivel a helyzet napról napra és óráról órára változik, így a jövőben minden aktuális információt ezen az oldalon kommunikálunk. 

A jelenlegi állapot szerint egyre több határt zárnak le Európában, a teheráru forgalom még a legtöbb ország esetén működik. A közutakon viszont egyre több az ellenőrzés, torlódások alakulnak ki a határokon. Az egyes országokban bevezetett korlátozások, lezárások komoly késéseket okoznak az áruforgalomban. 

A legkritikusabb helyzet továbbra is Olaszországban van. A DSV irodái működnek, viszont a disztribúciós hálózatban jelentős késések, elakadások vannak. Úgy tapasztaljuk, hogy olasz cégek bezártak, nem fogadnak árut, ezért kérjük mielőtt szállítmányt indít útnak tájékozódjon partnerének elérhetőségéről. További nehézséget okoz, hogy a Magyarországra érkező gépkocsivezetőknek kötelező a 14 napos karantén, így a gépjárművezetői kapacitás tovább szűkül és azt eredményezi, hogy import megbízásokat nem tudunk már befogadni. 

Amennyiben aktuális megbízásával kapcsolatosan nehézségek, késések adódnak, úgy értesíteni fogjuk Önöket, a lehető legrövidebb időn belül. Ahogy az árumozgás, úgy az az információáramlás is lassabb, kérjük türelmüket a helyzetre való tekintettel. Kollégáink mindent megtesznek annak érdekében, hogy megfelelő tájékoztatást nyújtsanak az úton lévő árukról. 

Ezek a rendkívüli körülmények, azt eredményezik, hogy a DSV nem tud megfelelni a vállalt KPI-oknak, szerződéses feltételeknek, a vállalt tranzitidőknek. Amennyiben ezen okból késés merül fel, vis major helyzetnek tekintjük.

A korlátozott lehetőségek többletköltségeket okoznak vagy már okoztak. Ha ilyen felmerült vagy felmerül kénytelenek vagyunk tovább terhelni megbízóinkra.

Minden felmerülő igényre megpróbálunk megoldást találni, kérjük ezzel kapcsolatosan keresse kapcsolattartóját további pontosításért. 

A DSV-nél megértjük megbízóink aggodalmait, és mindent megteszünk annak érdekében, hogy betartsuk és betartassuk a biztonsági követelményekkel kapcsolatos irányelveket.

Nem garantálhatjuk azonban, hogy minden biztonsági követelménynek (pl. szájmaszk, kesztyű vagy védőszemüveg viselése) teljes mértékben meg tudunk felelni és nem tudunk viselni minden, ezekkel kapcsolatos költséget sem. Arra utasítjuk fuvarozóinkat, hogy kövessék az új irányelveket megbízóink vagy a címzettek telephelyén és viseljék a biztonsági felszereléseket, amelyeket érkezéskor, a helyszínen megbízóink a gépkocsivezetőknek biztosítanak. 

A DSV proaktív módon dolgozik megbízóinkkal annak érdekében, hogy megértse a következő hetek szállítási és logisztikai igényeit, és ezeket összefésülje a rendelkezésre álló kapacitásokkal.

Mint a világ egyik legnagyobb logisztikai szolgáltatója, a DSV teljes mértékben ki fogja használni erejét és lehetőségeit, hogy a szükséges kapacitásokat megbízóinak biztosítsa.

Ország Lehet-e fuvarozni az adott országba? Indít-e a DSV import gyűjtőautót az adott országból? Indít-e a DSV export gyűjtőautót az adott országba?
Albánia igen igény szerint, egyedi megoldással igény szerint, egyedi megoldással
Ausztria igen igen igen
Belorusszia igen igen igen
Belgium igen igen igen
Bosznia-Hercegovina igen igény szerint, egyedi megoldással igény szerint, egyedi megoldással
Bulgária igen igény szerint, egyedi megoldással igény szerint, egyedi megoldással
Csehország igen igen igen
Dánia igen igen igen
Egyesült Királyság igen igen igen
Észak-Macedónia igen igény szerint, egyedi megoldással igény szerint, egyedi megoldással
Észtország igen igen igen
Finnország igen igen igen
Franciaország igen igen igen
Görögörszág igen igény szerint, egyedi megoldással igény szerint, egyedi megoldással
Hollandia igen igen igény szerint, egyedi megoldással
Horvátország igen igény szerint, egyedi megoldással igen
Írország igen igen igen
Lengyelország igen igen igen
Lettország igen igen igen
Liechtenstein igen igen igen
Litvánia igen igen igen
Luxemburg igen igény szerint, egyedi megoldással igény szerint, egyedi megoldással
Moldova igen igény szerint, egyedi megoldással igény szerint, egyedi megoldással
Németország igen igen igen
Norvégia igen igen igen
Olaszország részlegesen nem igen
Oroszország igen igen igen
Portugália igen igen igen
Románia részlegesen igény szerint, egyedi megoldással igény szerint, egyedi megoldással
Spanyolország igen igen igen
Svájc igen igen igen
Svédország igen igen igen
Szerbia igen igény szerint, egyedi megoldással igény szerint, egyedi megoldással
Szlovákia igen igen igen
Szlovénia igen igény szerint, egyedi megoldással igény szerint, egyedi megoldással
Törökország igen igény szerint, egyedi megoldással igény szerint, egyedi megoldással
Ukrajna igen igény szerint, egyedi megoldással igény szerint, egyedi megoldással