open/close

Meghatározzuk a logisztika jövőjét

Ha élvonalbeli logisztikai tapasztalatokra alapuló, gyakorlati megoldásokra van szüksége, ránk számíthat. Ezért kértek fel minket arra, hogy kidolgozzuk a jövő kórházainak logisztikáját.

A koppenhágai Bispebjerg Kórház új kórházi- és pszichiátriai centrumot épít. Az előkészületek fontos részét képezi a komplex logisztikai folyamatok gondos megtervezése, melyet egy ilyen modern orvosi létesítmény megkövetel.

Az ellátási lánc stratégiájának megtervezésében a DSV szorosan együttműködik a projekt csapattal. A koncepció alapjául szolgáló stratégiák a kórházi logisztika területén szerzett gyakorlati tapasztalatainkra alapulnak

Javaslatainkat hosszú távú, logisztikai tanácsadási szerződéssel jutalmazták, a nagyobb tanácsadó vállalatok részvételével vívott erős verseny ellenére. Az eredményeket egy úgynevezett kísérleti projekt részeként más kórházak is használni fogják. A projekt célja a leginkább bevált módszerek bevezetése a dán kórházakban.

Izgalmas kihívás befolyásolni, hogy a kórházi logisztikát hogyan kezelik majd a jövőben, és nagyon elégedettek vagyunk, hogy a DSV velünk van a fedélzeten.

Isabelle Bossen Nielsen, Projekt Menedzser, Bispebjerg Kórház

Az ellátási lánccal kapcsolatos stratégiai tanácsoktól az ágy tisztításának gyakorlati megoldásáig

" A logisztikai kihívások a külső beszállítóktól érkező több ezer napi szállítás koordinációjától, a látszólag egyszerű feladatokig, mint ágyak tisztítása, terjednek.

Az ágyak tisztítása nem mindig a leghatékonyabb módon történik. Az ágyak sokszor üresen állnak, tisztításra várva, és nincsenek mindig egyértelműen jelölve, hogy milyen betegséggel álltak kapcsolatban. Ennek a problémának a kiküszöbölésével időt fogunk megspórolni és veszélyt fogunk megakadályozni,” mondta Nina Braasch Andersen, Projekt Menedzser, DSV Solutions

„A kórházi beteghordozók munkája sokban hasonlít a DSV központi operatív folyamataihoz.
Íme néhány probléma, amivel egy kórházi beteghordozó találkozik:

  • Sokszor tétlenül várnak egy következő feladatra
  • „Üres járattal mennek” egyik helyről a másikra
  • Nehézségekbe ütköznek, mivel kis idő alatt kell túl sok mindent elvégezniük

Gyakorlati tervezési rendszereket állítunk fel, amivel a kórházi beteghordozók időt és energiát takarítanak meg. Az élvonalbeli logisztikának ez egy nagyon kielégítő felhasználási módja,” folytatja Nina Braasch Andersen.

30%-os hatékonyság javulás az új kórházakban

Az 540 000 000 eurós költségvetéssel rendelkező új létesítmények 30%-kal hatékonyabban kell hogy működjenek, mint a jelenlegi kórházak, hogy megfeleljenek a termelékenységi elvárásoknak.

Ezért kell okosnak lennünk, mikor új létesítményeket építünk és rendezünk be. A technikai és logisztikai infrastruktúra a dolgozóinkat kell, hogy támogassa. A megnövekedett mennyiségű munkát anélkül fogják befejezni, hogy gyorsabban kellene futniuk.

Claes Brylle Hallqvist, Igazgatóhelyettes, Bispebjerg and Frederiksberg Hospitals.

A bispebjergi új kórházról és új pszichiátriáról

A bispebjergi projekt egy modern városi kórházat hoz létre. Mindezt azért, hogy több, mint 416 000 állampolgár kaphasson világszínvonalú testi és lelki ellátást. Az új létesítmények várhatóan 2025-ben lesznek teljesen működőképesek.

Kérjen ajánlatot