Hidegvérű szállítmány

Kényes áru első osztályú utazása

Amikor az árunak nagyon különleges bánásmódra volt szüksége, a DSV szakértői csapata, precíz tervezéssel és szakértelemmel ismét segített. 

Legutóbb mikor az Aalborg állatkertnek szüksége volt ránk, egy jegesmedvét kellett „fagyos körülmények” között tartanunk. Ezúttal azonban pont az ellenkezőjére volt szükség – a fekete kajmáni krokodilokat kellett teljes útjuk során 25 Celsius fokon tartanunk, amíg az egyesült államokbeli Arizonába értek.

Az állatkert a DSV által meghatározott specifikációk alapján épített konténereket. A krokodilok életkora 1 és 3 év között van, és 180 centiméter hosszúak – körülbelül egy átlag ember magasságának megfelelően. Szóval enyhén szólva nehezen kezelhetők, és könnyen okozhatnak súlyos sérülést.

Szállításuk legjobb módja olyan levegőt biztosító lyukakkal ellátott csövek, amikben nem tudnak megfordulni és nem lesznek feszültek az utazástól. Ha a hőmérséklet folyamatosan 25 Celsius fok, akkor a krokodilok ilyen körülmények között, valamint víz nélkül akár egy hetet is jól tűrnek.

A konténereket hőtárolóval láttuk el, hogy biztosítani tudjuk a megfelelő hőmérsékletet. Ezután egy előre felmelegített kamionba helyeztük, amely repülőtéren egy speciális, melegített helységbe szállította a konténert, ahol a felszállásig várakozott.

Speciálisan felmelegített, az áru rögzítését is előre előkészített csomagszállító jármű vitte a konténert a repülőgéphez, ami természetesen szintén a megfelelő hőmérsékletű volt.

A szállítás különböző lépéseinek megtervezése óriási odafigyelést igényel, különösen hogy a krokodilok veszélyeztetett fajok és a túlélésüket biztosító tenyésztési program részei.

a DSV az út minden állomásán garantálni tudja a megfelelő hőmérsékletet, és az egész út során, folyamatosan tájékoztat minket

        Rikke Kruse Nielsen, Vezető Zoológus, Aalborg Állatkert

Az aalborgi állatkertről


Az 1935-ben alapított dániai, Aalborg Állatkert nem csak a látogatók számára fenntartott hely, hanem egy kutatóközpont is egyben, amely tagja a Világ Állatkertjei és Akváriumai Társaságának is, mellyel hozzájárul a világ veszélyeztetett fajainak megőrzéséhez.

 

Kérjen ajánlatot