Kreatív szállítási megoldás

Az A terv egy kamion volt - a B terv egy uszály

Amikor az Israeli Chemicals Ltd egy értékes üledékes kőzetet tároló titán konténert akart elszállítani Svédország északi részéről, felkérte a DSV-t.

Az ilyen különleges méretű rakományt általában közúton szokták elszállítani egy kikötőbe, ahol átcsörlőzik egy hajóra, hogy az Svédországból indulva Spanyolországot megkerülve eljusson a Földközi-tengerre. A svéd rendőrség azonban nem adott engedélyt az ehhez szükséges útlezárásokra, végül is ez egy majdnem 900 kilométeres út.

A különleges projektekre szakosodott csapatunk azzal a kreatív megoldással állt elő, hogy az árut rakodják egy uszályba néhány kilométernyire a gyártól, hogy az tengeren kerülje meg Svédországot, majd rakják át az Izraelbe tartó hajóra. Mindezt anélkül, hogy a földre kerüljön, illetve - a titán törékenysége miatt – vaslánc használata nélkül.

Hihetetlenül lenyűgözött minket az Önök profizmusa, gyorsasága és figyelme

- Guy Avital, az ICL logisztikai beszerzője.

Végül a rendőrség mégis bevonásra került – a DSV Israel gondoskodott hét rendőrségi járműről, melyek a rakományt Ashdod kikötőjéből egészen az izraeli rendeltetési helyéig végig kísérték. Ráadásul az ügyfélnek az uszályos megoldással 40.000 Eurót sikerült megtakarítania!

Az ICL-ről

Az ICL, egy nemzetközi cég, mely különleges anyagokból készült termékeket állít elő. Három fő területe a mezőgazdaság, az élelmiszeripar és a mesterséges anyagok. Az ICL világszerte működik, és globális terjesztési és ellátóláncok támogatják. Izraelben, Európában, Észak- és Dél-Amerikában, valamint Kínában vannak bányái és gyártótelepei. A vállalatnak világszerte mintegy 13.000 alkalmazottja van.

Kérjen ajánlatot