open/close

A jegesmedve is a DSV-t választotta

Az Atlanti óceán átszeléséhez Milak egy úszó jégtábla helyett a DSV-t választotta

Milak a jegesmedve biztonságosan utazott az Atlanti óceánon keresztül Kanadába, ahol egy új élet várt rá. Soha nem panaszkodott a DSV szolgáltatásairól.

Ez a 6 éves jegesmedve, Milak a Dániában található aalborgi állatkertből utazott a Sauvage de St Felicienben található állatkertbe, hogy új életet kezdjen.

Milak már túl idős ahhoz, hogy az anyukája mellett maradjon, így új helyet kellett neki találnunk. A jegesmedvéknek teljesen természetes, hogy amikor egy gyerek elér egy bizonyos kort az anyukája kirúgja őt- mondta az állatorvos Katrine Christensen az allborgi állatkert dolgozója.

Hogyan tudunk nyugalomban tartani egy jegesmedvét?

Nem mindenki képes egy nagy jegesmedve Dániából Kanadába történő szállítására. A medve a szállítás egész ideje alatt ébren kell, hogy maradjon és minden nagy nyugalomban kell történjen, hogy ez a nagy állat ne váljon izgatottá. Ezért kérte fel az aalborgi állatkert a DSV-t, hogy segítsen a szállításban amikor a speciális álltvédő prgramjaik keretében az állataikat a földgolyó bármely pontjára biztonságosan el kell juttatni.

Milak utazásának számtalan állomása volt és a DSV minden állomáson ott volt. Legelőször a medvét egy speciálisan kialakított ketrecbe szállították, majd onnan Amszterdamba került. Onnan egy teher repülőgépben Montreálba repült. Végül egy kamion szállította az új otthonába a sauvagi éllatkertbe.

A ketrecen kívül

Milak nem akarta elfoglalni helyét a ketrecben, így az állatorvosok nyugtatót adtak neki, amelyet követően már be tudták tenni a speciálisan kialakított fém ketrecbe. Amikor A DSV fuvarszervezője Anja Bege Knudsen jobban megnézte a ketrecet, feltűnt neki, hogy a ketrec magasabb, mint 160 cm, így nem fog beférni a repülőgép rakterébe. Gyorsan intézkedtek, miközben a 280kg-os jegesmedve békésen aludt. Amikor Milak felébredt az újonnan kialakított ketrecébe, a szállítás megkezdődhetett.

Nagyon örültünk annak, hogy Anja a DSV munkatársa az egész út során velünk volt. Biztosította, hogy Milak a teljes út alatt biztonságban legyen és le voltunk nyűgözve, hogy mennyire odafigyelt a részletekre. Összességében az a szolgáltatás, amit a DSV-től kaptunk e speciális küldemény esetében bámulatos volt

mondta Trine Hammer Jensen, az aalborgi állatkert állatorvosa

Milak épségben megérkezett Kanadába egy szép piros szalaggal a ketrece körül. A sauvagi állatkert nagyon hálás a csodás ajándékért, és Milak új jegesmedve családja szívélyesen fogadta a dán bevándorlót.

Az aalborgi állatkertről

Az aalborgi állatkert 1935 áprilisában nyitotta meg kapuit. Az állatkert 8 hektáron terül el, több mint 138 fajból, 1200 állatnak ad otthont. Az alapvető célja az aalborgi állatkertnek, hogy nemzetközi tenyésztési összefogással megőrizze az állatokat és a természetes közegüket, amelyben élnek.
Látogassa meg az aalborgi állatkert weboldalát

A St Felicien állatkertről

A St Felicien állatkert Dél-Amerika legnagyobb állatkertje, 4,86 km2-en terül el. Az egyedi természetes tanösvényével, melyet a látogatók vonattal tudnak megtekinteni, és a hatalmas állatoknak fenntartott élőhelyeiel az állatkert hozzájárul a vadon élő állatok konzerválásához.
Látogassa meg a St Felicien állatkert weboldalát

Kérjen ajánlatot