open/close

Segítünk a start-upoknak belekóstolni az export piacba

"Azt hittük túl kicsik vagyunk a DSV-nek"

De a Rawbite nem volt túl kicsi. És a három alapító Nikolaj, Morten és Rolf hamar rájöttek, hogy a DSV segíthet nekik olyan piacokra is terjeszkedni, amikről azt gondolták, hogy túl drága oda szállítani.

A Rawbite egy finom, egészséges, gyümölcsökből és magokból álló szelet, amit a három alapító a saját konyhaasztalán tervezett és tesztelt. Sokféle ízből lehet választani.

A start-up cégek kicsiben kezdik – és a Rawbite esetében ez több mindenre igaz volt. Az első szerződésüket a dán hadsereggel kötötték, melynek keretében a Rawbite szeletek extra kicsi változatát tették a katonák táskájába kerülő élelmiszercsomagokba. A szóbeszéd gyorsan terjedt, és ahogy egyre több ember kezdte el keresni a hagyományos csoki szeletek egészséges és egyben finom alternatíváját, a gyártás kinőtte a konyhát és először Csehországba, Prágába költözött, majd nem olyan rég vissza Assensbe, Dániába, már saját gyárba.

Sok érdeklődés érkezett külföldről. Világossá vált, hogy a gyártáshoz hasonlóan a logisztikát is ki kell szervezni. 

“Amikor az interneten kerestünk megtaláltuk a DSV-t”, mondja Nikolaj. “De amikor megláttuk a ‘Global Transport and Logistics’ feliratot, azt gondoltuk, túl kicsik vagyunk nekik”. 

“Azonban a start-upok növekedésének segítése a DSV egyik specialitása. Azonnal megnyugodtunk, amint először beszéltünk a DSV-vel”, mondja Nikolaj.

A sofőrjeikkel összebarátkoztunk, és szeretjük azt a közvetlen, gyakorlatias viselkedést, ahogy a fuvarszervezők és az ügyfélszolgálat velünk dolgozik.

“De mind közül a legjobb, hogy megoldást nyújtottak az ázsiai és usa-beli exportra. Soha nem gondoltuk, hogy megengedhetjük magunknak a légi fuvarozást, de megengedhetjük.”

“És most annyira jól mennek a dolgaink, hogy nemrég annyira sok Rawbite szeletet kellett Németországba szállítanunk, hogy most először egy egész kamiont megtöltöttünk Assensben, a gyárunknál. ez egy csodálatos pillanat volt!”

A Rawbite-ról

A természetes gyümölcsökből és magokból készült szeletek mögött az ötlet az volt, hogy egyszerű, őszinte és egészséges terméket hozzanak létre, amit bárki könnyen magával vihet, és bárhol élvezhet.

Amióta az első Rawbite szelet a konyhaasztalon elkészült, a termék iránti érdeklődés nem állt meg sem Dániában, sem abban a 25 országban sem, ahol azóta a Rawbite kapható.

A Rawbite-nál mindent az egyszerűség, az öröm és a termék iránti lelkesedés vezérel.

Noha a cég kinőtte a régi konyhaasztalt, a recepteket még mindig ott dolgozzák ki, és senki nem áll meg addig, amíg az íz nem tökéletes.

A termékek a lehető leggyengédebben feldolgozott természetes összetevők iránti legnagyobb tisztelettel készülnek. 

 

Kérjen ajánlatot