open/close

Igen, megcsináljuk!

Az intelligens logisztikának köszönhetően csökkenthető a környezetre gyakorolt hatás

A svéd Spendrups sörfőzdének a DSV végzi a just in time szállításokat – de nem csak a sörök, hanem az üres alumínium dobozok szállítását is. (Utóbbit a beszállító cégtől, a Ball-tól) 

Ahelyett, hogy a DSV csak a közép Svédországban található sörfőzdéből szállítaná a söröket a vevőknek, a Spendrups cég, a még nem használt dobozokat is a DSV-vel szállíttatja a sörfőzdébe.

A dél Svédországban, Malmöben található Ball fémdoboz gyártó üzem állítja elő az új dobozokat, amiket a DSV onnan elhoz és majd 600 kilométerre, a közép Svédországban található Spendrups sörfőzdébe szállít. Majd ugyanazok a kamionok visszahozzák a dobozokat a malmöi régióba, csak már sörrel vagy üdítővel megtöltve.

Ez egy kiváló környezettudatos hozzáállás, mivel ezzel csökken a kamionok útjainak száma, és ezzel a CO2 kibocsátás. Mindez nagyon fontos a Spendrups vállalatnak.


    Claes Åkesson, környezetvédelmi és fenntarthatósági igazgató, Spendrups Sörfőzde

Eddig egy másik beszállító végezte a dobozok szállítását a Ball cégtől a Spendrupsba, de mivel a DSV már szállított dobozokat Dániába és Norvégiába a Ball megbízásából, ezért logikusnak tűnt, hogy a Spendrups is a DSV-t bízza meg. A DSV a Spendrups által megkövetelt kapacitást is biztosítani tudta, beleértve a szezonális csúcsokat is, amikor az átlagosnál több kamionra van szükség.

Az odaadó DSV kollégák és fuvarosok szorosan együttműködnek mind a Spendrups, mind a Ball céggel. Ennek köszönhetően a sofőrök jól ismerik a vásárlói igényeket, tréningeken vettek részt, és megkapták azokat az írásos instrukciókat, amelyek segítségével tudják, hogy mit kell tenniük probléma esetén – mint például egy előre nem látható, forgalmi akadályok miatti késés esetén.

Idő szempontjából kritikus, tisztaság szempontjából magas követelményekkel rendelkező szállítás

Ahhoz, hogy a dobozok fertőzésmentesek maradjanak, a Spendrups magas követelményeket állít az üres dobozok kezelésével kapcsolatban. Minden kamiont leplombálnak, amikor elhagyják a Ball céget, ezért a sörfőzdébe való érkezéskor, egy feltört plomba a kamion automatikus elutasítását jelenti, mivel előfordulhat, hogy a szállítmány sérült és a dobozok fertőződhettek.

A Spendrups-ról

A Spendrups egy családi cég, amit több mint egy évszázada alapítottak.
A különböző sörmárkák főzése mellett, üdítőitalok gyártásával is foglalkozik. Söreiket az 1516-os Német Tiszta Sör Törvény szerint készítik – az összetevői kizárólag az árpa, sör, víz és élesztő lehetnek.

 

Kérjen ajánlatot