open/close

Költségcsökkentő hatékony raktározás

A lépcsőfelvonó gyártó Stannah a DSV-t választotta

A Stannah, az Egyesült Királyság vezető, független gyártója a felvonó termékek terén. Korábban a vállalat az egész Egyesült Királyságban önállóan kezelte a közvetlen összeszerelő raktárait és elosztási pontjait. Rájöttek azonban, hogy a közvetlen raktározási modelljük nem elég hatékony, mivel a raktárakat hetente mindössze kétszer-háromszor használták. A Stannah összeszerelői maguk kezelték a készleteket ezért a logisztika túl sok idejükbe került.
 
A DSV már 2012 óta a Stannah partnere a közúti fuvarozás terén, és a két vállalt között erős munkakapcsolat alakult ki. Az új stratégia első lépése az volt, hogy a Stannah raktárkészlete átkerüljön a cég newporti raktárából a DSV közeli, bristoli raktárába. Ezzel sikerült költséget megtakarítaniuk, mivel a közvetlen és a közvetett raktárköltségek is jelentősen csökkentek.

  • Csökkent a bérleti díj és az ingatlanadó
  • Csökkentek az ingatlannal kapcsolatos költségek
  • Nem kell telepet üzemeltetni és targoncákat karbantartani
  • Nincs tréningek miatti állásidő, stb.

A DSV ezen kívül mindennemű termékmozgatást átvett, ami további megtakarításokhoz és hatékonyságnöveléshez vezetett. A Stannah szerelői immár a fő feladatukra, azaz a lépcsőfelvonók beüzemelésére összpontosíthatnak, a szállítmányozást és a raktárlogisztikát pedig a DSV-re bízhatják. Mi több, az új munkamódszer annyira bevált, hogy már az Egyesült Királyság egyéb területére is kiterjesztették. 

A korábbi közvetlen üzemeltetési modellünk költségeihez képest, legalább 40%-os üzemeltetési megtakarítást hozott a DSV-vel történő együttműködés.

– nyilatkozta Dave Harris, a Stannah ügyvezető igazgatója.

A Stannah cégről

A Stannah, az Egyesült Királyság vezető, független gyártója a felvonó termékek, azaz berakodórendszerek, teherliftek, emelőlapok, lakóházi személyfelvonók és lépcsőfelvonók terén.
 
A Stannah egy világszerte ismert brit családi vállalat, melynek éves forgalma a 210 millió angol fontot is meghaladja. Ma a Stannah család ötödik generációja vezeti a vállaltot, akik a mai napig őrzik az alapító, Joseph Stannah által sok évvel ezelőtt indított, minőségen és ügyfélszolgálaton alapuló családi hagyományokat.

Kérjen ajánlatot