open/close

Veszélyes áruk szállítása?

Nem az oroszlánok az egyetlen veszélyes rakományunk

Előfordul, hogy a DSV-nél telefonon érdeklődnek, vajon vállalnánk-e valami igazán szokatlan szállítását – a veszélyes áruk azonban nem okoznak problémát számunkra. Lítiumos akkumulátorok? Semmi gond - szívesen adunk tájékoztatást az ezzel kapcsolódó szabályzásokról.  

De oroszlánokat szállítani a világ egy távoli pontjára, nos, ez már összetettebb feladat, mint amivel a DSV-nek általában meg kell küzdenie.

Patrick Craig, a Colorado állambéli keenesburgi Vadon Élő Állatok Menhelyének ügyvezető igazgatója felkért bennünket, hogy vegyünk fel három oroszlánt egy dél-koreai állatkertben, és juttassuk el őket biztonságban a menhely egy hat hektáros, elkerített részében található új otthonukba. A nagymacskáknak előbb el kellett repülniük Szöulból (Dél-Korea) Los Angelesbe, ahonnan egy igen hosszú közúti fuvarozás segítségével érték el végcéljukat. 

Tervezés, vámügyintézés és behozatali vámkezelés

“Ez volt az első eset, hogy ázsiai állatokat mentettünk meg, és a DSV személyzetének és a kapcsolódó támogatói munkának köszönhetően mind a mentés tervezése, mind a lebonyolítása rendkívül magas színvonalon zajlott.” - nyilatkozta Patrick Craig.

“Mivel nagyon rövid átfutási idő állt rendelkezésünkre, a mentés akár nehézségekbe is ütközhetett volna, a DSV azonban nagy munkát fektetett abba, hogy minden rendben menjen, így az akciót hihetetlenül rövid idő alatt lebonyolították. A saját munkatársainkkal együttműködve mindent megtettek, hogy a mentési akció zökkenőmentesen történjen, ami kritikus fontosságú, hiszen az élő állatok szállításába nem fér bele a késés.”

A Vadon Élő Állatok Menhelye igen fontos és összetett munkát végez. Minden mentési akciónak megvannak a saját nehézségei és problémái, melyek a legkiválóbb logisztikusoknak is komoly fejtörést okozhatnak.  

Hatalmas segítség volt számunkra, hogy a DSV-nek sikerült ennyi részletre odafigyelni és mindent idő előtt elintézni, mivel hihetetlenül bonyolult feladat az ilyesmiről egy távoli országból gondoskodni.

- fűzte hozzá Patrick Craig, a Colorado állambéli keenesburgi Vadállatok Menhelyének ügyvezető igazgatója.

Ugyan minden szállítás során merülhetnek fel bökkenők, a DSV munkatársainak Koreában és az USA-ban egyaránt sikerült felülkerekedni az engedélyeztetési problémákon, a “last minute” járatváltoztatásokon, és a folyamat közben átszervezték a szárazföldi logisztikát. Patrick megjegyezte, hogy a DSV-vel közös együttműködés kezdete óta a vállalat profizmusa a kritikus vizsgálatok és a kommunikáció terén még magasabb szintre fejlődött, így a legközelebbi nemzetközi állatmentési akcióra is a DSV-t fogja választani. Az oroszlánok sem éltek semmilyen panasszal a szolgáltatással kapcsolatban.

“Látni, hogy a nagytestű ragadozók megmenekültek a számukra oly kedvezőtlen feltételektől, és egy olyan állatmenhelyre jutottak, ahol békésen és kényelmesen leélhetik az életüket, minden vesződségért kárpótol bennünket” – összegezte Patrick.

A Vadon Élő Állatok Menhelye

A Vadon Élő Állatok Menhelye jelenleg két, összesen 4.000 hektár területű telepet üzemeltet. A menhely fogságban tartott állatokat ment meg, majd rehabilitálja őket, hogy azok szabadon élhessenek, és fajtársaikkal együtt barangolhassák be természetes élőhelyeiket.

Érdekli Önt a többi, állatszállítással kapcsolatos projektünk?

Krokodil

Jegesmedve

Kérjen ajánlatot