Mikor azt mondjuk globális szállítás és logisztika, tényleg komolyan gondoljuk

Dubajban csütörtök este kezdődik a hétvége. Azonban, ha egy ügyfelünknek sürgős szállításra van szüksége hétfői határidővel az Egyesült Államokból Szaúd-Arábiába, a DSV máris munkához lát.

Weir, egy multinacionális mérnöki csoport, felhívta a Dubaji DSV-t egy sürgős kéréssel: 10 ládányi rakomány ipari pumpát kell Dallasból Szaúd-Arábiába szállítani. A csapda: szükségük volt valakire, aki először is bepakolja a pumpákat a tárolókba. A papírmunkát is meg kellett oldani Dubajban, de a hétvége már a nyakunkon volt. A pumpákat legkésőbb vasárnap útnak kellett indítani – habár a Közel-Keleten ez a nap munkanap, természetesen Dallasban a vasárnap hétvégének számít.

Lehetetlen küldetésnek tűnt a Weir által kért határidő. A többi szállítmányozó cég azt mondta, hogy csak a bepakolás három napot vesz igénybe.

Teljesen elképedtünk, amikor a DSV felhívott és közölte, hogy a ládákat megpakolták és útra készek - csak néhány óra elteltével

                                                                                                        - Glen Emslie, Regionális Értékesítési Menedzser, Weir.

Több napig tartó tervezést kellett néhány órába bezsúfolni. A hétvége már javában zajlott Dubajban, ezért a DSV dallasi irodájának kellet elvégeznie a papírmunkát, hogy a tárolókat minél előbb felpakolhassák a repülőre. A dubaji csapat láthatta, hogy a sürgős rendelésből eredő papírmunkát is azonnal elintézzük.

24 tonna légi rakomány - becsomagolva, feladva, repülőgépen elszállítva a rendeltetési helyére. Mindezt az ügyfél meglepetésére. Ez is csak egy nap volt a sok közül az irodában a DSV dolgozói számára!

A Weirről

Weir az ásványokkal, olajjal, gázzal és energiaágazattal kapcsolatos jól megtervezett mérnöki termékek kialakításával, gyártásával, valamint a hozzájuk kapcsolódó szolgáltatásokkal foglalkozik. A cég több mint 70 országban, körülbelül 14 000 munkavállalót foglalkoztat. A cég jövőképe az, hogy a legelismertebb mérnöki üzleti vállalattá váljon a piacon azáltal, hogy a stratégia prioritásaira, mint emberekre, ügyfelekre, technológiára és teljesítményre összpontosít.

Kérjen ajánlatot